Wie wij zijn

Wie wij zijn


DP Conservation is in 2013 opgericht door Maik Gerritsen, Yukina Uitenboogaart en Joana Pedroso.
Na lange samenwerking voor het Nationaal Archief hebben wij onze kennis en ervaring gebundeld in DP Conservation.  In 2017 is Joana vertrokken voor een wereldreis waarna ze zich gevestigd heeft  in haar moederland Portugal. Ze verkoopt en ontwerpt daar sieraden onder de naam Trincar UvasYukina en Maik hebben sindsdien samen DP Conservation voortgezet.

Yukina, Joana en Maik


Maik Gerritsen

Na jaren in de verslavingszorg gewerkt te hebben, heeft Maik een carriereswitch gemaakt vanuit een behoefte om ook weer met haar handen te werken. Via een opleiding voor handboekbinder en daarna boekrestauratie kwam Maik terecht in het restauratievak. Naast DP Conservation heeft Maik een atelier aan huis waar ze boeken restaureert voor particulieren. 
Yukina Uitenboogaart

Yukina is begonnen in het restauratievak als een restauratie-assistent bij het Nationaal Archief. Ze is opgegroeid in Japan en heeft veel kennis over Japans papier. Haar vader, Rogier Uitenboogaart, maakt Japans papier op zeer traditionele wijze. Yukina importeert Japans papier voor DP Conservation en voor collega restauratoren. 
Samenwerking


Vanwege het groeiend aantal opdrachten, werken wij inmiddels regelmatig op projectbasis samen met een aantal fijne collega’s. 


Annet Doves
Chika Ito
Jessica Snoeij

Mascha van den Hout
Marlies Verhoosel